Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

суботу, 30 квітня 2016 р.

Microsoft хоче використовувати ДНК для зберігання цифрової інформації

Ні для кого не секрет, що ДНК використовується для зберігання, передачі і реалізації генетичної програми розвитку і функціонування живих організмів, але не всі знають, що ДНК можна також використовувати і для зберігання цифрової інформації.



Microsoft оголосила, що серйозно зайнялася дослідженням технологій зберігання даних і для цих цілей привернула біонаучную компанію, яка взяла на себе зобов'язання створити десять мільйонів ниток ДНК, які будуть використовуватися для цифрового зберігання інформації.

Microsoft підписала угоду про співпрацю з біонаучной компанією-стартапом Twist з Сан-Франциско (Каліфорнія, США) в питаннях дослідження цифрового зберігання ДНК. Редмондской гігант замовив створення десяти мільйонів ниток ДНК, на які в подальшому буде закодована інформація, що фактично зробить ці нитки ДНК першою біологічною контейнером зберігання цифрових даних.

Компанія Microsoft надасть інформацію у вигляді цифрової послідовності ДНК. Компанія Twist, в свою чергу, завдяки синтетичної біології створить фізичне втілення (контейнер для зберігання), після чого передасть ДНК-нитки в Microsoft, де їх надалі вивчатимуть. Поки неясно, який обсяг Microsoft намагається Інформації зберегти, проте портал IEEE Spectrum зазначає, що всього 1 грам довголанцюжкових молекул може вмістити в себе 1 зеттабайт даних (або 1 мільйон гігабайт).

Група дослідників з Університету Вашингтона недавно показала, як можна зберегти цифровий файл зображення всередині ДНК, а потім заново на основі цієї інформації відтворити цифрову версію.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Створено акумулятор для смартфонів, який заряджається за одну хвилину Однією з найбільших проблем практично кожного сучасного смартфона...