Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

суботу, 25 червня 2016 р.

Створено акумулятор для смартфонів, який заряджається за одну хвилину

Однією з найбільших проблем практично кожного сучасного смартфона є його автономність. Компаніям доводиться «викручуватися» хто як може. Хтось збільшує ємність, хтось оптимізує програмне забезпечення.


Компанія StoreDot, що спеціалізується на електронних компонентах на основі біоорганічних матеріалів, придумала свій варіант вирішення цієї проблеми. Полягає він у використанні власної технології «наноточек» (NanoDots) при створенні акумуляторів. Це дозволяє практично миттєво, за сучасними мірками, заряджати смартфони та планшети, які будуть використовувати нові акумулятори. На повну зарядку батареї буде йти не більше однієї хвилини. У звичайному житті, як відомо, цей процес займає 2-3 години.

StoreDot займається розробкою біологічних напівпровідників, створених з натуральних органічних сполук - пептидів і коротких ланцюжків амінокислот. Саме ця технологія використовується в розробці нового акумулятора. Спочатку метою дослідження був пошук методу лікування хвороби Альцгеймера, але StoreDot знайшла нове застосування своєї технології.

«По суті, ми розробили наступне покоління електродів з нових матеріалів, ми називаємо його МФЕ - мультифункціональний електрод. Одна його частина дозволяє йому заряджатися дуже швидко, а інша - витрачати заряд дуже повільно », - заявляють творці технології. Крім іншого, такі батареї вкрай «витривалі»: їх можна заряджати та розряджати тисячі разів без будь-яких наслідків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Створено акумулятор для смартфонів, який заряджається за одну хвилину Однією з найбільших проблем практично кожного сучасного смартфона...