Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

суботу, 2 квітня 2016 р.

Створені нанороботи, здатні самостійно "лікувати" розриви електричних ланцюгів

Два вчених, Джозеф Ванг з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго і Анна Балаза з Піттсбурзького університету, створили нанороботів, здатних чинити вийшли з ладу електричні ланцюги. Що цікаво, створити таких наноботов вчених надихнула сама мати-природа, а точніше особливості нашої (людської) кровоносної системи.

Для створення роботів, які б самі прямували на місце розриву (як тромбоцити в нашій крові, які відразу ж починають рухатися до місця рани для зупинки крові і початку процесу загоєння) вчені використовували так звані "дволикі частки" (що складаються з двох і більше частин різного хімічного складу) із золота і платини і помістили їх в розчин перекису водню. При зіткненні частинок платини і водню сталася моментальна реакція вивільнення кисню, який по суті як реактивне паливо просуває нанороботів вперед. Процес направляє роботів в потрібну область, де частинки золота починають ефективне "лікування" пошкоджень в електричному ланцюзі.

Для перевірки свого винаходу Ванг і Балаза застосували розчин перекису водню (що містить мікроскопічних роботів) на пошкоджену ланцюг. Проблемою пошкодження були крихітні (1/10 менш товщини людської волосини) тріщини, які не дозволяли току від батареї подавати живлення на LED-лампочку. Як тільки нанороботи вступили в справу, вчені, коли подали харчування з батареї на лампочку, виявили, що ланцюг відновлена ​​і лампочка знову горить.

Варто врахувати, вчені (крім приміщення розчину з Наноботів) не чинили прямого управління на нанороботів. Крихітні машини фактично діяли самостійно.

Портал Кварц зазначає, що "Ванг і Балаза створили роботів, здатних завдяки частинкам золота в буквальному сенсі" відчувати "зміни в напрузі і направлятися до місця поломки. Ці зміни в напрузі просувають наноботов до розриву ланцюга для лагодження ".

Такий прорив в автоматичному ремонті безпрецедентний, оскільки тепер вчені будуть шукати способи активації роботів на основі "природних інстинктів", а не на базі управління нанороботами звичайними рядками коду. Застосування подібних роботів безумовно знайде своє місце в комп'ютерних науках.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Створено акумулятор для смартфонів, який заряджається за одну хвилину Однією з найбільших проблем практично кожного сучасного смартфона...