Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

Вчені створили з п'яти атомів квантовий комп'ютер, який в мільйони разів могутніше звичайного
Група вчених з Массачусетського технологічного інституту (США) і Інсбрукського університету (Австрія) змогла з п'яти атомів і іонної "пастки" побудувати комп'ютер, який розкладає числа на множники. Комп'ютер використовує лазерні імпульси і здатний розкласти на множники число "15" за алгоритмом Шора.



У 2001 році вчені вже розповідали про схожу розробці: тоді фахівці з IBM теж змогли розкласти "15" на множники. Також роботу над квантовим комп'ютером веде компанія D-Wave, Google належить.

Цінність теперішнього відкриття в тому, що побудований комп'ютер можна масштабувати. При збільшенні кількості лазерів і атомів комп'ютер зможе розкладати на множники великі числа.

У класичній інформатиці значення виражаються комбінаціями нулів і одиниць. Квартовий комп'ютер працює з кубитами. Кубіти - це квантові об'єкти, які можуть перебувати в стані суперпозиції, тобто одночасно мати значення і "1" і "0".

Створення квантового комп'ютера дозволить працювати з величезними числами і різко збільшити потужність обчислень. Це може поставити під загрозу більшість способів шифрування, які використовуються в сучасному світі. Однак до промислового виробництва квантових комп'ютерів поки дуже далеко.

"Його споруда може будувати величезних грошей - розповів Ісаак Чжуан (Ісаак Чжуан) ПРОФЕСОР MIT. - Найближчим часом ви не зможете побудувати квантовий комп'ютер і поставити його будинку на стіл. Але тепер це питання перейшло з площини фундаментальної фізики в розряд інженерних зусиль ".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Створено акумулятор для смартфонів, який заряджається за одну хвилину Однією з найбільших проблем практично кожного сучасного смартфона...