Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

середу, 15 липня 2015 р.

Хакери створили піту для злому комп'ютерів


Хакери вже давно використовують Wi-Fi, Bluetooth або Ethernet для злому чужих комп'ютерів, крадіжки персональної інформації або установки шкідливих програм. У цих випадках є найрізноманітніші способи, щоб уберегтися від кібер-атак зловмисників, але приховати радіохвилі, які виходять від процесора комп'ютера, - це куди більш складне завдання. Дослідники з Тель-Авівського університету і Ізраїльського науково-дослідного інституту Техніон розробили пристрій, здатний на відстані до півметра фіксувати електромагнітні хвилі процесорів в комп'ютерах і розшифрувати дані, захищені за допомогою RSA і ElGamal.



Розробники підійшли до створення пристрою з часткою гумору, тому воно побудовано на круглому хлібці невеликого розміру, від чого і отримало свою назву - PITA (Portable Instrument for Trace Acquisition). Працює це пристосування від 4 стандартних батарейок типу AA, а всі вкрадені дані зберігаються на подключаемой карті пам'яті microSD або передається по Wi-Fi на комп'ютер зловмисника. Вартість пристрою становить $ 300.

Для демонстрації творці вкрали ключі шифрування з програми GnuPG, але розробники останньої вже випустили оновлення, що закриває вразливості. Зараз дослідники співпрацюють з розробниками GnuPG, щоб захистити дані від можливості злому шляхом зчитування електромагнітних хвиль.

І хоча творці PITA заради жарту використовували за основу хліб, інші хакери цілком серйозно можуть встановлювати подібні пристрої в громадських місцях, наприклад, під столом в кафе, щоб викрадати чужі дані.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Створено акумулятор для смартфонів, який заряджається за одну хвилину Однією з найбільших проблем практично кожного сучасного смартфона...