Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

понеділок, 16 лютого 2015 р.

Флешка як оперативна пам'ять.

При роботі за недорогими комп'ютерами, в яких встановлено не більше 2 Гбайт оперативної пам'яті, що часто зустрічається особливо серед ноутбуків, користувачі іноді помічають деяку затримку в реакції комп'ютера на якусь команду або повільне відкриття файлів. Ця затримка особливо стає помітною при відкритті відразу декількох програм, наприклад, браузера з кількома закладками, Word програми з декількома відкритими файлами.


Проблема ця пов'язана з недостатнім обсягом оперативної пам'яті, через що для Windows створює на жорсткому диску файл підкачки. Жорсткий диск має досить великий час відгуку і маленьку швидкість читання і запису в порівнянні з оперативною пам'яттю, що і створює деяку загальмованість.

Для часткового вирішення цієї проблеми при неможливості установки додаткової оперативної пам'яті, Microsoft впровадила в операційну систему технологію Windows ReadyBoost, яка дозволяє збільшити швидкодію комп'ютера за рахунок зовнішнього флешки. Багато користувачів вважають, що при цьому виходить флешка як оперативна пам'ять, але це не так. За технологією ReadyBoost флешка використовується не як додаткова оперативна пам'ять, а як ще один диск, на якому можна зробити файл підкачки.

Як показується практика, використання флешки для збільшення швидкодії комп'ютера дозволяє домогтися приросту швидкості до десяти разів при зчитуванні з флешки файлів невеликого розміру. Це стає дуже помітно при запуску додатків, коли програма звертається до безлічі дрібних бібліотек. При зверненні до файлів великого розміру значного приросту швидкодії не спостерігається.

Налаштувати флешку для використання за технологією не складно ReadyBoost. Для цього буде потрібно флешка, бажано швидкісна і порожня, а також вільний роз'єм USB. На багатьох комп'ютерах за замовчуванням встановлений режим автозапуск і при підключенні флешки повинно з'являтися віконце з пропозицією варіанту програми, для відкриття виявлених на носії файлів, де також буде показаний варіант вибору технології ReadyBoost. В даному випадку приклад розглядається на операційній системі Windows 7.

Можна також знайти флешку в провіднику і натисканням правої кнопки на неї зайти в її властивості, де можна перейти на вкладку ReadyBoost.

Для початку використання флешки як додаткового файлу підкачки досить вибрати пункт "Використовувати цей пристрій" і натиснути "ОК". Також можна вручну задати виділяється місце для цих цілей або погодитися з рекомендованими настройками. Після цього на флешці створюється файл ReadyBoost.sfcache і технологія ReadyBoost відразу починає працювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Створено акумулятор для смартфонів, який заряджається за одну хвилину Однією з найбільших проблем практично кожного сучасного смартфона...